Razlogov za selitev je lahko več, pogosto pa je sprememba službe ali celo želja po življenju in delu v tujini tisti razlog, da  je potrebna selitev v tujino. Podjetje Selitko vam zelo olajša tako selitev, saj prevzame tiste skrbi , ki človeku večkrat pomenijo največjo skrb in breme. Selitveni servis Selitko opravi demontažo in montažo pohištva in vse varno pripelje na novo lokacijo, namesti vso opremo na želeno mesto in odvečno embalažo odpelje. Mi smo dnevno v stiku z ljudmi, ki se selijo in se zavedamo, da je vsaka selitev in še posebno mednarodna selitev velik korak . Mednarodna selitev je lahko za neizkušenega posameznika velik problem tudi zaradi nepoznavanja zakonodaje in vseh postopkov pri mednarodnih selitvah. Mednarodno selitev je zato bolje naročiti pri izkušenemu selitvenemu servisu.

Selitev v tujino nekateri opravijo le enkrat. Tisti ki pa so selitev  opravili že večkrat, pa dobro vedo, da so priprave na selitev v tujino pomemben in velik podvig. Stranke, ki so se že selile z našim selitvenim servisom že dobro poznajo in cenijo storitve selitvenega servisa Selitko. Selitveni servis jim je odvzel skrbi in opravil mednarodno selitev kvalitetno in v skladu z zakonodajo.

Selitveni servis Selitko pri mednarodnih selitvah upošteva razen domače zakonodaje, še zakonodajo, navade in običaje dežel kamor in od koder se selijo stvari.

Glede na potrebe naročnika se izbere najprimernejši način za pakiranje, prevoz in koordinacijo celotne selitve.  Mednarodna selitev je urejena tako, da je za naročnika najmanj stresna in obremenjujoča. Izbere se primeren način za selitev  pohištva in ostalih stvari. Selitveni servis poskuša zmanjšati  stres, ki spremlja selitev, ki je že tako dovolj velik zaradi poslavljanja od domačega okolja.

Selitveni servis poskrbi za odvoz nepotrebne embalaže in stranki ni potrebno posebej iskati prevoznika ali podjetja na drugem koncu sveta.

Priprave na mednarodno selitev so zelo obširne in temeljite, saj je od njih odvisna uspešna izpeljava selitve. Iz tega razloga je priporočljivo da stopite v kontakt z selitvenim servisom Selitko čim prej pred selitvijo, da se te priprave lahko dobro in natančno izvedejo, saj so te ključne za hitro in kvalitetno selitev v tujino ali iz tujine.

Tako smo že zelo uspešno preselili naročnike v in iz držav Evropske skupnosti in drugih  držav Evrope kot so Francija, Nemčija, Češka, Avstrija, Italija, Anglija, Švedska, Švica, Srbija, Madžarska, Španija, Norveška... Naročnikom je bila tako mednarodna selitev manj stresni dogodek, saj smo jim z našo storitvijo selitve v tujino, odvzeli prve skrbi ob selitvi.