Selitve so lahko zelo stresne, za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšale obdobje med seljenjem.Med procesom seljenja moramo biti pozorni na veliko stvari, ali bo dovolj časa za pakiranje, kateri selitveni servis izbrati, nedvomno najpomembnejši pomislek pa je kako bodo otroci prenesli novo situacijo. Selitev je zelo zanimiva in zabavna, pogosto pa je lahko tudi zelo stresna. Selitev z otroki je zaradi tega, pogosto še bolj stresna kot selitev v dvoje.

1. Pravočasno izberite External link opens in new tab or windowselitveni servis
Izbira pravega selitvenega servisa je pri selitvah skorajda najbolj pomembna. Dobro si je predhodno priskrbeti priporočila in mnenja ostalih uporabnikov. Selitko je selitveni servis, ki se je na slovenskem trgu prvič pojavil leta 2008. Nudimo vam tako selitve znotraj Slovenije kakor tudi izven njenih meja. Hkrati vam ponujamo tudi montažo in demontažo pohištva. Pomembno je  omeniti, da pred montažo opravimo zaščito in embaliranje predmetov za seljenje.

2. Otroku v naprej povejte za selitev
Čeprav najmlajši morda ne bodo razumeli kaj se v danem trenutku dogaja in zakaj morate iti iz trenutnega stanovanja nekam drugam, je pomembno, da jih o selitvi obvestite pravočasno. Na ta način boste otroku dali čas, ki ga potrebuje, da predela nove informacije in se pripravi na selitev.

3. Prisluhnite otrokovim vprašanjem
Otrok bo med procesom seljenja zagotovo imel ogromno vprašanj. Pomembno je, da se potrudite in na vprašanja odgovorite, iskreno. Na ta način boste krepili vez med vami in otrokom prav tako pa mu boste pomagali pri občutku varnosti.

4. Obdržite običajno rutino
V otroških življenjih je rutina zelo pomembna. Seljenje prinaša ogromno novih stvari, če boste obdržali običajno rutino, boste s tem poskrbeli, da bodo otroci bolj sproščeni in tako bodo lažje sprejeli nove okoliščine. Nasvet: poskrbite, da bodo najprej lahko razpakirali svoje najljubše igrače in stvari, ki so jim pomembne!

5. Otroku pripravite posebno “selitveno” torbo
Selitvena torba je priporočljiva za otroke vseh starostnih skupin. Pripravite jo lahko skupaj z otrokom, če želite otroka presenetiti pa jo pripravite sami in mu povejte, da jo lahko odpre šele po selitvi na novo lokacijo. V torbo lahko položite kakšno sliko, knjige, igrače in sladkarije… S tem boste otroku pomagali prebiti prve (najbolj neprijetne) dni v novem stanovanju.

6. Najamite varuško/varuha
Selitve so stresne že same po sebi, selitve z otroki pa so čisto druga stvar. Veliko staršev se med obdobjem seljenja odloči za najem varuške. External link opens in new tab or windowVaruška bo poskrbela, da bo vaš otrok med dnevom na varnem in bo užival. Otroci zelo hitro začutijo nervozo in stres. Z najemom varuške boste poskrbeli, da se bo vaš otrok (skoraj v celoti) izognil stresnim situacijam povezanimi s selitvijo.

Če tudi sami iščete varuško v času med selitvijo, vam priporočamo, da si ogledate spletno stran Babysits. Babysits je platforma, ki vam omogoča, da hitro in enostavno poiščete pravo osebo za External link opens in new tab or windowvastvo otrok.

Upamo, da bo s temi nasveti vaša selitev potekala kar se da mirno in kot načrtovano!